Zártcellás hőszigetelés – a legkönnyebb megoldás

Zártcellás hőszigetelés – a legkönnyebb megoldás
Zártcellás hőszigetelés – a legkönnyebb megoldás

A zártcellás purhab hőszigetelés kétkomponensű anyagát helyszíni szórási eljárással állítják elő. Épületek és egyéb objektumok szigetelésére a purhab a tulajdonképpeni legmodernebb megoldást kínálja és használata egyre elterjettebb az építőiparban. A kemény poliuretán habfajták, így a zártcellás hőszigetelés is, kiváló hő-, víz, pára- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Fújás után a folyékony purhab réteg mindössze néhány másodperc alatt megszilárdul és térfogatának többszörösére növekszik, teljesen kitöltve a teret, hézagokat. A zártcellás hőszigetelés lassabban tágul, mint nyitott cellás testvére. Előbbi kezdeti térfogatának negyvenszeresére növekszik. A purhab zártcellás mivolta szoros cellaszerkezetet képez, a nyitott cellás habnál ez merevebb és sűrűbb is. A négyszer sűrűbb zártcellás hab esetében a költségek is némileg magasabbak.

A zártcellás hőszigetelést számtalan területen a leghatékonyabb anyagnak titulálják. Egyebek mellett a poliuretán habszigetelési technológia az építkezők egyik legkedveltebb anyaga és eljárása.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük